történetünk

tündérlak
„Engem ne emeljen magasba senki, ha nem tud tartani, míg tényleg megnövök. Guggoljon ide mellém, ha nem csak hallani, de érteni akar, hogy közel legyen A SZÍVDOBOGÁSUNK!”
(Birtalan Ferenc: Míg megnövök)

Angliai tapasztalatok

A Kincs-Ő Családi Bölcsődénk kapuit 2009-ben nyitottuk meg Miskolc belvárosában.

Az alapítást megelőzően pedagógusként dolgoztunk közoktatási intézményekben, majd házasságkötésünk után úgy döntöttünk, hogy pár évig szeretnénk külföldi tapasztalatokra is szert tenni, ezért Angliába költöztünk ahol volt szerencsénk magánóvodában /bölcsődében dolgozni.

Az angol nyelvet ezen idő alatt még magasabb szinten tudtuk elsajátítani anyanyelvi környezetben, így külföldi jelentkezők esetén sem jelent nyelvi akadályt a velük való kommunikáció angol nyelven.

A kezdetetek

Angliai tartózkodásunkat követően hazatérve úgy éreztük, hogy szeretnénk az eddigi tapasztalatainkat hasznosítva továbbra is gyerekekkel foglalkozni szeretetteljes, családias légkörben értékeket átadni. A Kincs-Ő-nek már a névválasztásánál is figyeltünk arra, hogy az elnevezés kifejezze mit is jelent számunkra és a hozzánk járó gyermekek szülei számára is. 

A Kincs-Ő Családi Bölcsinket eleinte egy háromszobás lakásban kezdtük 7 bölcsis gyermekkel, majd pár év múlva sikerült továbbra is Miskolc belvárosában maradva saját kertesházban további két új bölcsis csoportot indítani.

Óvoda nyitás

A hozzánkjáró bölcsiseink szüleinek kérésére, miszerint szeretnék óvodás korban is ránkbízni gyermekeiket, családi összefogással 2016-ban megnyitottuk a Kincs-Ő Hagyományőrző Magánóvodánkat, először egy, majd két csoporttal.

Kincs-Ő madárka