Filozófiánk

Biztonság és Szeretet

A gyerekek legalapvetőbb igénye, hogy testi-lelki biztonságban és szeretetben érezzék magukat. Egy boldog gyerek önbizalommal és kíváncsisággal fedezi fel környezetét. A bölcsődei személyzet kiválasztásakor elsődleges szempont a gyerekekhez való pozitív, motivált, érdeklődő és kedves hozzáállás, a személyes példamutatás és türelem. A Kincs-Ő Családi Bölcsinkben mindannyian tudjuk és folyamatosan észben tartjuk, hogy az ember személyiségfejlődése szempontjából az első három életév meghatározó fontosságú. Mindaz, amit a gyerekeknek mondunk, amilyen példát mutatunk és ahogy következetesen terelgetjük őket nyomot hagy bennük. Arra törekszünk, hogy az általunk hagyott nyom építő legyen és szolgálja a gyerekek fejlődését.

Személyes példamutatás

A Kincs-ő Családi Bölcsinkben arra törekszünk, hogy a gyerekeknek folyamatos pozitív példával járjunk elől egymás tisztelete, megbecsülése, a problémamegoldás és a jómodor terén. Pozitív megerősítéssel bátorítjuk a kívánt viselkedésformákat, a nem elfogadható viselkedést pedig szép szóval, türelemmel, de kellő határozottsággal és következetességgel kezeljük.

Hagyományaink őrzése

Hagyományőrző Szakmai Programunk átfogja a teljes kisgyermekkor nevelő fejlesztő munkáját, a Módszertani útmutatóban meghatározott pedagógiai alapelvek szerint. A program sajátossága, hogy a nevelést a néphagyomány-ápolás érzelmekre ható eszközrendszerével gazdagítja, hat a gyerekre, alakítja a családok szemlélet módját.

bizalom és önbecsülés

A Kincs-ő Családi bölcsinkben egészséges mértékben tápláljuk a gyerekek önbecsülését. Bölcsis időszakuk alatt elsajátítanak életkori sajátosságoknak megfelelő kompetenciákat, hiszen ez is fontos ahhoz, hogy egy gyermek bízzon önmagában, érezze, hogy képessé válik bizonyos dolgok megtételére. A pozitív önképből fakadó önbizalom szolgáltatja az alapot ahhoz, hogy a gyermek bizalommal tekintsen a világra. A bizalom elősegíti a közösséghez való kötődést, emeli az együttműködés hatásfokát, javítja az gyermek komfortérzetét a közösségi szituációkban.

támogató közösség

Különböző programokkal szervezésével lehetőséget kínálunk ahhoz, hogy a hozzánk járó  gyerekek családjai megismerjék egymást, szorosabb-lazább kapcsolatok kötődjenek melyből kiépül egy egymást támogató közösség. Igyekszünk a családoknak a közös érdeklődési körök mentén programokat szervezni. Hiszünk abban, hogy a gyerekek személyiségfejlődése szempontjából is fontos, hogy a bölcsi falain kívül is érezzék hogy családjukkal együtt egy közösséghez tartoznak.

egészséges életmód

Napi négyszeri étkezést biztosítunk a gyerekek részére (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna), melyek egészséges alapanyagokból és magas tápanyagtartalommal készülnek. Minden nap kapnak a gyerekek gyümölcsöt, amit szezonális fajtákból válogatunk. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekek folyadék pótlására.

friss levegő minden nap

Természetesen fontosnak tartjuk, hogy rendszeresen friss levegőn játszanak a gyerekek, melyet igyekszünk – az időjárástól függően – biztosítani számukra minden nap.